Wie kent ze nou niet: platenspelers. In de jaren 60 waren ze erg populair en de verkoop steeg enorm, elk huishouden had er wel eentje in huis. De platen van vinyl werden nog net niet kapot gedraaid. De platenspeler was erg populair doordat het een excentriek geluid had. Tot dat de cd-speler kwam. Vanaf toen daalde de populariteit van de platenspeler. Eerst werden albums nog uitgebracht op LP én cd, maar toch ruilden mensen de platenspeler in voor de cd-speler. Door de mp3-speler en de Ipod, werd de platenspeler vrijwel vergeten. Maar nu is de platenspeler weer terug van weggeweest! Veel mensen hebben er weer eentje thuis staan en spelen regelmatig een mooie LP af. Het heeft namelijk iets authentieks, wat goed past bij een vintage of retro interieur. Ook het geluid is uniek, waardoor de platenspeler weer helemaal een trend geworden is.

Wat veroorzaakt het unieke geluid?

Een platenspeler heeft ander geluid dan bijvoorbeeld het geluid van liedjes op Spotify beluisteren via een speaker of oordopjes. Een platenspeler is namelijk anders gebouwd. Het werkt zo: de naald van de platenspeler, leest de LP. Dit wordt mogelijk gemaakt door de groeven die door de naald gevolgd worden, dit komt omdat de platenspeler draait. Deze trillingen die hieruit ontstaan, word omgezet in muziek, daarna worden deze trillingen omgezet naar een signaal, die weer naar de versterker wordt doorgestuurd. Hoe blijft die naald nou op de juiste plek? Dat wordt gedaan door de arm. Zo hoor je dus de goede toon. Het plaatsen van de naald zorgt voor een dof geluid. Hierdoor is de platenspeler erg uniek!

Waar kan je een goede platenspeler kopen?

Had je vroeger een platenspeler, en ben je weer enthousiast geworden? Of heb je er nog nooit een gehad en zou je er graag een willen? Dan kun je het beste kijken bij een speciaalzaak. Maxiaxi is zo’n speciaalzaak voor licht en geluid! Ze hebben een ruim aanbod. Dit bestaat onder andere uit platenspelers, versterkers en DJ Gear. Ga snel naar de website en wie weet heb jij binnenkort wel zo’n toffe platenspeler in huis!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.