Duurzame energie is de toekomst. Deze energie is op verschillende manieren te vergaren, bijvoorbeeld door zonnepanelen. Wij raden het plaatsten van zonnepanelen dus ook erg aan; niet alleen omdat het goed is voor het milieu, maar ook omdat het erg veel kosten kan besparen voor jou. De installatie kost natuurlijk geld, maar daarna zul jij op veel energiekosten besparen. Er zijn wel dingen waar jij rekening mee moet houden bij de installatie van zonnepanelen. In deze blog zullen we er een paar noemen.

  1. De plaatsing

Je kan zonnepanelen niet zo maar overal plaatsen: door ze op het zuiden te plaatsen, haal je er het meest uit. Maar, deze mogelijkheid is niet altijd beschikbaar, omdat sommige daken simpelweg niet geschikt zijn om zonnepanelen te tillen. Het is dus belangrijk dat jij goed nadenkt over waar je de panelen plaatst, aangezien je natuurlijk wel wil dat er het meeste wordt uitgehaald, maar niet dat het ten koste van de kwaliteit van je dak gaat. 

  1. Let op de hitte

Het klinkt erg krom, maar zonnepanelen houden niet van de zon. Als zonnepanelen te warm worden, zullen ze slechter gaan presteren. Daarnaast kunnen te warme zonnepanelen ook gevaarlijk zijn, en kunnen ze brand veroorzaken. Het is daarom goed om de zonnepanelen te plaatsen, op enkele centimeters van het dak. Zo zorg je voor een goede luchtstroom achter de panelen, die verkoeling kan veroorzaken. Een te warm zonnepaneel presteert minder goed, wat ervoor zorgt dat de omvormer minder zal functioneren, en jij minder energie zal besparen. 

  1. Laat je dak checken

Je gaat er snel vanuit dat de plaatsing van zonnepanelen correct gebeurt, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het is echter lastig te zien of deze plaatsing wel of niet correct gebeurt, dus raden wij het aan om deze controle uit te laten voeren door een specialist. Door een specialist met een Scope 12 opleiding in te schakelen, weet jij zeker dat de check goed zal gebeuren, en daardoor dus ook dat jij het optimale profijt uit je zonnepanelen haalt. 

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.