Usenet kan veel voor jou betekenen. Je kan jezelf voorzien van handige informatie en bestanden door het gebruik van usenet. Toch is het ook handig om te weten wat de belangrijkste onderdelen zijn van usenet. Zo weet je hoe je moet omgaan met elementen binnen een systeem die cruciaal zijn voor de werking ervan. In deze blog bespreken we een aantal van de belangrijkste onderdelen in usenet. Na het lezen van deze blog weet jij het systeem nog beter te gebruiken!

Toegang tot nieuwsgroepen

De essentie van het systeem is dat je toegang krijgt tot de nieuwsgroepen waarin je informatie kan opdoen. Er zijn verschillende nieuwsgroepen waarin je een hoop informatie en bestanden kan verkrijgen. Denk hierbij aan audiobestanden en literatuur. Om toegang te krijgen tot deze groepen, heb je een provider nodig. Deze providers zijn gelukkig niet duur. Voor minder dan twee euro per maand kan je gebruik maken van zo’n provider. 

Het downloaden van bestanden

Een volgende stap is natuurlijk het downloaden van bestanden. Je bent toegetreden tot één of meerdere groepen en je wil krijgen waar je voor gekomen bent. Voor het downloaden van bestanden heb je een NZB nodig. Het bestand dat je wil downloaden moet gedownload worden als geheel. Om van alle losse elementen van het bestand een geheel te maken, is de NZB nodig. 

Het uitvoeren van de downloads

Je zult het niet geloven, maar er is nog een stap nadat de NZB een geheel heeft gemaakt van een bestand. Je hebt namelijk usenet clients nodig om jouw downloads te laten uitvoeren. Zonder NZB en clients heb je dus geen bestanden. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien moeilijk, maar dat valt best mee. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit een hoop verschillende clients. 

Wil jij starten met het gebruik van usenet of heb je vragen? Kijk dan eens op de website van ViperNews. Hierop vind je alle mogelijkheden binnen het gebruik van usenet. Zo kan je via ViperNews voor minder dan twee euro per maand starten met usenet. Daarnaast vind je er een hoop informatie over de onderdelen die hierboven benoemd staan. 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.