Wanneer u een nieuwe beamer heeft aangeschaft, wilt u er natuurlijk wel het maximale uit kunnen halen. Een professionele beamer die vanwege een foute plaatsing of de verkeerde instellingen op halve toeren draait, is natuurlijk zonde van het geld. Daarom geven wij u in deze blog vier tips zodat u alles uit uw beamer kunt halen wat erin zit. Lees snel verder!

Zorg voor de juiste plaatsing van uw beamer

Ze zeggen wel eens: een goed begin is het halve werk. En dat geldt ook voor uw beamer. Zorg daarom allereerst voor de juiste plaatsing ervan. In de handleiding of user manual van iedere beamer staat duidelijk omschreven op welke hoogte de beamer geplaatst moet worden. Dit is namelijk niet alleen afhankelijk van het soort beamer (LCD of DLP bijvoorbeeld), maar ook van het gegeven of de beamer aan het plafond wordt gemonteerd of op een tafel of ander oppervlak wordt geplaatst. Houdt hierbij ook rekening met de projectieverhouding. Wilt u dat uw beamer een beeld van één meter breed projecteert? Dan kunt u de projectieverhouding letterlijk vertalen in de afstand die u moet aanhouden tussen de beamer en de muur. Voor een beeld van twee meter breed, zult u de afstand moeten verdubbelen. Met de lens shift kunt u het beeld eventueel bijdraaien.

Combineer uw beamer met een projectiescherm

Vrijwel geen enkele muur is 100% perfect en helemaal gaaf. Zo kan de muur voorzien zijn van een kleurtje of kan er behang op zitten. Dit zorgt natuurlijk voor vertekeningen in het beeld. Voor de beste resultaten is het daarom aan te raden om uw beamer te combineren met een projectiescherm, ook wel beamer scherm genoemd. Een projectiescherm zorgt voor een vlak oppervlak waar de beelden altijd mooi op uit zullen komen. Zo hoeft u niet op zoek te gaan naar een muur die wél geschikt is en kunt u de beelden projecteren waar u maar wilt.

Stem de resolutie van uw pc af op die van de beamer

Een beamer komt het best tot zijn recht wanneer de resolutie van de bron (zoals uw computer bijvoorbeeld) wordt afgestemd op de ‘native’ resolutie van de beamer. Om een voorbeeld te geven: de beamer heeft een resolutie van 1024 bij 768 pixels. Voor het beste resultaat stemt u uw pc hierop af door ook een resolutie van 1024 x 768 te kiezen. Zo ontstaan er geen uitgerekte, afgesneden of anderszins vervormde beelden.

Laat uw beamer installeren door een professional

Een professional heeft kennis van zaken en weet wat hij of zij doet. Vindt u het lastig om zelf uw nieuw aangeschafte beamer op te hangen? Of krijgt u het beeld maar niet recht en/of scherp? Laat uw beamer in zo’n geval installeren door een professional. Zo weet u zeker dat uw beamer op de juiste afstand en hoogte hangt en kunt u binnen mum van tijd genieten van de mooiste beelden. Dit alles zonder dat het u zelf bloed, zweet en tranen heeft gekost.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.